Sport & Voeding


U doet aktief aan sport. U wilt graag goede prestaties leveren. Daarom traint u veel.
Maar heeft u weleens bij voeding stilgestaan?

Voeding is van invloed op uw lichamelijke conditie. Wanneer uw lichaam een grote inspanning moet leveren is daarvoor een juiste voeding noodzakelijk. Voeding levert uw spieren energie.

Na het sporten heeft uw lichaam voedingsstoffen nodig om zich te herstellen. Een juist, op uw sport afgestemde voeding, zorgt voor een evenwichtige energiebalans. Daardoor kunt u klachten voorkomen als bijvoorbeeld, uitputting, overgeven, maagkrampen of uitdroging.

U doet er daarom verstandig aan een deskundige te raadplegen. U vergroot daarmee de kans op het verbeteren van uw sportprestaties.

 Elles Roorda

Bevoegd docente dans,Elles Roorda, heeft jaren zelf intensief getraind en lesgegeven op de School voor Dans en Beweging in Groningen aan de Westerbinnensingel.

Zij heeft haar bevoegdheden gehaald via het Ministerie voor Kunst en Cultuur voor Jazz ballet en Tapdans. Ook is zij bevoegd Fitness- en Stepreebok instructrice. Daarnaast heeft zij de opleiding tot sportmasseur gevolgd.

Van 1992-1996 gewerkt in Abu Dhabi (United Arab Emirates). Eerst als dietiste en fitness instructrice in het gezondheids-centrum Le Spa, van het 5 sterren Hotel Le Meridien. De laatste 3 jaar als executive manager van het gezondheidscentrum Le Spa.

Van 1996-2002 gewoond in Jakarta, Indonesie. Hier op de Nederlandse Internationale School (NIS) gewerkt.

'Sport en Voeding heeft altijd al mijn interesse gehad. Je kunt zoveel meer bereiken in je sport als je lichaam goed voelt en in balans is'.